Website van Carlijn mol

Carlijn Mol

Hartje zomer ’96 kom ik ter wereld in het ziekenhuis. Een plek, die ik vaker in mijn leven terug zal ...

Meer informatie

Voor de Jeugd Dag 2021 | Ik zie jou! Suïcidepreventie In gesprek met jongeren

De bijdrage van Ben Oranje (van 113 Zelfmoordpreventie ) en mij tijdens de Voor de Jeugd Dag is nu terug te zien.
‘Kijk mee met een jongere op een voor hem/haar donkere periode waarin gedachten aan de dood ontstonden. Hoe kunnen we suïcidaliteit begrijpen? Wat zijn waarschuwingssignalen? Hoe maak je op de beste manier contact? Wat geeft steun? Wat helpt er niet? Maar wat vooral, wat helpt wel? Wat kunnen we hiervan leren? In dit interview zullen Ben en Carlijn samen ingaan op hoe het is om er niet meer te willen zijn, maar ook de rol van een professional, naaste of geliefde. Waar zit de steun, de crux, en wat kunnen we doen? Laten we proberen te luisteren, juist ook naar de stilte.
‘Ik zie je’ is het devies.’

« Terug naar het overzicht