Website van Carlijn mol

Carlijn Mol

Hartje zomer ’96 kom ik ter wereld in het ziekenhuis. Een plek, die ik vaker in mijn leven terug zal...

Meer informatie

Grand Cafe De Afstand alf.1

In opdracht van GezondVeluwe en in samenwerking met de stichting Socialrun presenteren GGZ-ervaringsdeskundigen Carlijn en Jerry Allon de eerste aflevering van de podcast Grand Café de Afstand. In dit digitale café spreken Carlijn en Jerry op afstand met twee andere ervaringsdeskundigen over wat het betekent om psychische – of maatschappelijke kwetsbaarheden te hebben. Het is in de huidige, onzekere tijden extra belangrijk om over deze onderwerpen in gesprek te gaan, juist omdat ze door de consequenties van de coronapandemie steeds meer zullen gaan opspelen. In deze eerste aflevering zijn Shanna de Freitas en Anne Marsman te gast. Shanna is ervaringsdeskundige en coördinator herstel bij verschillende organisaties op de Veluwe. Anne is onder andere hoofdredacteur van het druk bezochte PsychoseNet. Tijdens het gesprek komt onder andere aan bod: ervaringsdeskundigheid in de GGZ, kantelpunten in herstel en het belang van naasten daarbij, aan grensoverschrijdend grensende hulpverlening en een slecht nieuws gesprek voor de DSM als diagnosestandaard in de GGZ. Ook ziet u schitterende illustraties van de hand van Ymke Wieringa en hoort u live muziek van Youri Lentjes. En dan laatst maar niet minst, een kraakheldere voicemail van Jim van Os.

« Terug naar het overzicht