Website van Carlijn mol

Carlijn Mol

Hartje zomer ’96 kom ik ter wereld in het ziekenhuis. Een plek, die ik vaker in mijn leven terug zal...

Meer informatie

Deelname aan ‘Je Zal Het Maar Hebben’

Ik heb mee gedaan aan het televisieprogramma ‘Je Zal Het Maar Hebben’.

De reden dat ik mee heb gedaan is dat ik de vooroordelen over borderline uit de wereld wil helpen. Mensen met borderline zijn doodnormale personen en zijn niet gek.

Vaak wordt er ook gedacht dat het een kwestie van aandacht vragen is. Dat is niet zo, ik zou die mensen die dat roepen graag willen uitnodigen om het eens een dagje mee te maken hoe het is om borderline te hebben. Het gaat namelijk 24/7 door en stopt nooit. Tuurlijk kun je door middel van therapie vaardigheden aanleren om er beter mee om te leren gaan. Dat helpt ook echt heel erg, maar dat betekent niet dat ik er nooit bewust mee om moet gaan.

Ik heb borderline met depressies, wat het soms nog lastiger maakt omdat ik ook in een zware depressie kan vallen. Daaruit komen is heel moeilijk en duurt soms lang.

Ik las ook iemand die schreef ‘als je 100 keer zelfmoord probeert te plegen, wil je niet echt dood’

Als je goed naar de aflevering hebt gekeken ben je op zo’n moment zo wanhopig dat je het echt allemaal even niet meer weet en zoek je naar rust en de enige uitweg lijkt dan de dood.

Wat ik wel nog even mee wil geven is, dat elk mens anders is. Dus ook elke persoon die borderline heeft is anders. Je kan het niet met elkaar vergelijken, maar het enige wat ik kan doen is mijn verhaal vertellen.

De hele aflevering kun je terug kijken op NPO

« Terug naar het overzicht